Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč se zlobíme

11. 9. 2010

Situace je nezávislá na pozorovateli. To, že je situace pro nás nepříznivá, nebo naopak příznivá, je hodnocení našeho astrálu.

Je to stejné, jako když jde poutník krajinou a náhle se mu do cesty „postaví“ řeka. Ta řeka tekla krajinou stovky let. Žádné zvíře, ba ani rostlina tuto řeku neodsoudily za to, že tady teče. To, že řeka protékající krajinou je situace, která není dobrá a ani špatná. Prostě je. Teprve astrál poutníka řekne: "Blbá řeka stojí mi v cestě." Astrál tak nalepil na situaci řeky v krajině negativní nálepku.

Astrál může také situaci vyhodnotit kladně a nalepit na informaci jdoucí do vědomí kladnou nálepku. Pro příklad opět použijme našeho poutníka a řeku. V jakém případě by poutníkův astrál nalepil na situaci: „Řeka v krajině“ kladnou nálepku? Z vlastní zkušenosti víte, že například tehdy, kdyby měl poutník žízeň, nebo se potřeboval osvěžit koupelí apod. Všimněte si, prosím, že astrál hodnotí situaci ve vztahu k dané osobě, tedy k egu. Ačkoliv se nám nálepka ve vědomí jeví jako zhodnocení situace, jedná se pouze o hodnocení vztahu ega k dané situaci.

Jak změnit negativní nálepku na situaci „Řeka v krajině“? Postavit kanál a odvést vodu jinudy? To asi jedno ego na počkání nezmůže. Bude jednoduší uvědomit si toto vědění o astrálních nálepkách a nepřikládat jim takovou důležitost. Negativní nálepky už pro nás nebudou tak nepříjemné. A naopak příjemných nálepek si můžeme vědomě užívat. Proto plamenně volám: „Nedívejme se na svět skrze astrál!“

Na závěr mám jednu otázku: Tento článek se Vám líbil? Neboli jakou nálepku dal Váš astrál na tento článek…?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář