Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magie 1. část

Někteří mistři dělí magii na bílou a černou. Bílá magie slouží k ušlechtilým cílům,  černá k osobnímu prospěchu a ke škodám jak na majetku, tak na zdraví postižených bytostí.

Ovšem jako vždy je třeba přesně stanovit hranici pojmů. Na osobní prospěch myslí totiž každý z nás. Osobní prospěch vychází z podstaty naší bytosti, jelikož centrum naší bytosti je ego. Ego je sobecké a neustále „myslí“ na sebe... Tak, jako rybník je „sobecký“, protože zadržuje v sobě vodu. Kdyby v sobě vodu nezadržoval, nebyl by rybníkem, ale třeba  potokem. Stejně tak, by se naše ego rozplynulo, pokud by nebylo sobecké. Takže vše, co děláme, je v podstatě sobecké. S toho tedy plyne, že pokud bychom užili magie,  jednalo by se vždy o magii černou. Kde tedy zůstala bílá magie?

Pokud bychom chtěli hovořit o bílé magii, museli bychom posunout hranici sobectví, neboli konání pro vlastní prospěch, kousek dál. Představme si, že použijeme magii k tomu, abychom někomu pomohli bez nároku na jakoukoliv odměnu. Myslíte si, že se jedná o bílou magii? Takový mág je naplněn pocitem radosti či lásky, prostě takzvané kladné emoce. Takže svoji odměnu, byť v podobě dobrého pocitu, dostal. Proto bílou magii chápu jako působení ve prospěch objektu, kterému se mág rozhodne pomoci.

Tak když jsme si vyjasnili pojmy bílá a černá magie, tak vás raním další dardou...

Magii totiž používáte dnes a denně, ačkoliv si ani leckdy neuvědomujete, že ji používáte. Říká se: „Pozor na Vaše přání. Ona se vám splní, až to budete nejméně čekat.“ Takže pokud si něco přejete, používáte v podstatě magii, byť nevědomě.

Stejně tak jako batole se učí chodit a neví proč chce k přemisťování užívat jen zadní končetiny, tak vy užíváte magii jako přirozenou součást vaší výbavy. Ale jen někteří z vás jdou do tanečních, aby vědomě rozvinuli svůj přirozený pohyb po zadních končetinách, nazývaný chůze, a naučil se vědomě tančit. Proto mágem je nazýván ten, kdo vědomě rozvinul svůj přirozený talent a vědomě užívá svých schopností k ovlivnění reality, tak jako tanečník vědomě tančí.

V magii je užíváno hodně rituálů, pomůcek a zaklínadel. Jsou to vlastně takové berličky sloužící k zvětšení mágových schopností. V pohádkách se vždy vyskytovali dva druhy kouzelníků, čarodějů a čarodějnic. První druh, hojnější, používá různé pomůcky, jako například křišťálovou kouli, čarodějnou knihu, hůlky různých délek a zdobení. Tento druh mága užívá právě ty rituály, zaklínadla a lektvary, a tak podobě. Druhému druhu mágů „stačí pouze“ na něco pomyslet a chtít, aby se to vyplnilo a ejhle, ono se to zrealizuje i bez všech kouzelnických rekvizit. A to je ta pravá magie!

Magii používá například křesťanská církev. Taková bohoslužba, to je jeden velký obřad. A co proměna vody ve víno. Magie jako ...

Máte pocit, že Vám něco dlužím? Že jsem Vám nepřiblížil toho druhého druha kouzelníků co nemusí používat pomůcky? Naučit Vás tímto způsobem užívat magii je „úkol“ tohoto severu. A zase záleží na stanovení hranice pojmů. Je to magie a nebo Osvícení...?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dobre

petra kocarova,30. 12. 2011 14:38

tato stranka je dobra ja jsem hledala neco o magii na strankach a nic jsem nenalezla na muj project a tady jsem to nasla dik petra

Re: dobre

Vladimír,23. 10. 2012 13:01

Díky za zpětnou vazbu. Další články jsem neuveřejnil, protože mám povit, že to "nikoho" nezajímá. Ale vy mne z tohoto pocitu léčíte. :-)

Astrologie trochu jinak

Storm,22. 10. 2012 21:05

Pěkné stránky.
Myslím, že by vás mohla zajímat tato videa zdarma ke shlédnutí:
http://stormage.astrojinak.cz

Re: Astrologie trochu jinak

Vladimír,23. 10. 2012 12:53

Asi neumím hledat. Já jsem na uvedením odkazu žádná videa nenašel. :-)