Jdi na obsah Jdi na menu
 


Energetické léčitelství 1. část

Informace v hlavním okně jsou seřazeny tak, aby laika co nejefektivněji seznámily s touto oblastí.

Rychlé seznámení s problematikou - čtěte tučné písmo!

Jak poznáte dobrého léčitele od šarlatána?

  1. Nezajímá ho příliš lékařův nález a ani lékařovi nijak zvlášť do řemesla nefušuje. (viz Léčitel a stanovení lékařské diagnosy)
  2. Při léčení se Vás nedotýká (Vyjma speciálních praktik, jakou je např. Reiki, ale i ta patří mezi pomalé.) 

Jak se choroba prozradí?

Na organizmy působí celá řada vnějších přírodních a umělých energetických vlivů. Od tepelného záření až po elektrická a magnetická pole, a to se pohybujeme jen v oblasti fyziky jako materiální vědy. Organizmy si také kolem sebe vytvářejí různá energetická pole, například elektrické pole. Z části proto, aby se před těmito vnějšími vlivy chránily, a z části jako mimoděk vlastní činnosti. Takže se určitá chemická konstelace tkáně projeví v podobě různých energetických polí i mimo organizmus. Pokud dojde ke změně této chemické konstelace, projeví se to i ve zmíněném poli kolem organizmu. Na tyto změny reagují senzitivní nebo senzibilní osoby, zvířata, ba i rostliny.

Léčitel a stanovení lékařské diagnosy

Léčitel by neměl soupeřit s lékařem ve stanovování diagnosy. Léčitel se pohybuje v jemnějších energetických úrovních než současná oficiální medicína. Proto jeho závěry vycházejí z energetických, ba i vyšších příčin choroby, které se ještě neprojevily na hmotné, například chemické úrovni.

příklad Vzájemného energetického propojení orgánů

Jedna z možností "zázračného" působení léčitele
Mechanizmus vzniku většiny chorob
Srovnání lékařů a léčitelů

Pacient si stěžuje na potíže se střevy. Lékař provede patřičná vyšetření a stanoví objektivní nález. Ale lékař už se nezajímá o to, že orgány v těle si vzájemně “půjčují” energii. Srdce je například spojeno se střevem. (Toto spojení však není konstantní. Může se měnit i v závislosti na denní době, stejně tak jako propojení akupunkturních a akupresurních bodů s určitým orgánem.) Jestliže srdce trpí energetickým nedostatkem, má možnost jako důležitý orgán odebírat z méně důležitého orgánu energii, což se projeví na hmotné úrovni jako objektivní nález na střevech. K tomuto případu však dochází, když selže první samoregulační systém
Automatické doplnění energie z vnějšího prostředí.

Lékař tedy aplikuje léky. Lék se dostane do střeva, tam se rozloží, uvolní svoji energii, jež doputuje do srdce. Když srdce obdrží tolik energie, kolik potřebuje, přestane odebírat energii střevu a střevo se uzdraví. Potom správný, logický lékařův závěr je, že lék pomohl. Jenomže energetická příčina onemocnění střev ležela v srdci. Léčitel je schopen toto rozpoznat a proto svůj zásah orientuje rovnou na srdce, aniž by pacient tušil, že bylo příčinou jeho potíží se střevy. Proto může léčitel tak “zázračně” uzdravovat.

Léčitel si tedy sám stanovuje svoji takzvanou energetickou diagnosu.

Dobrého léčitele proto ani moc nezajímá lékařův nález a ani lékařovi do řemesla nefušuje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář